4. apr, 2014

Entusiasme og infridde forventninger

Nylig var jeg på et seminar som var ganske dårlig, og jeg syntes at jeg kastet bort tiden. Det var ett par lysglimt innimellom, og ett av dem gjorde tydeligvis inntrykk på meg.

 

Jeg hørte på en entuiastisk og stolt eier av et konsept, kaffe konsept, og kaffe interesserer meg. Noenganger har jeg erfart at det eiere/ledere snakker så fint om, og viser presentasjoner på, er langt unna virkeligheten. Så alt dette gjorde meg nysgjerrig. Kunne det være så bra som han sa? Jeg liker dårlig å bli skuffet, spesielt når det gjelder kaffe.

 

Mot normalt

I dag gjør jeg noe mot normalen, jeg glemmer autopiloten, fordi noe interesserte meg, gjorde meg nysgjerrig og forventningsfull. Tenk litt på det, du! Vi vet det er flere enn meg som liker best å gjøre som vi pleier. Jeg går av toget på vei til jobb. Jeg går ned en gate, inn en dør og blir møtt av; WOW!!!!! Lys på bordet, det ser ut som jeg har kommet inn i en tipp, topp, deilig og komfortabel stue. Jeg går bort til disken og bak den står 3-4-5 hyggelige folk og betjener meg og flere. WOW igjen, så mye godt som frister. 

 

Så må jeg jobbe aktivt med disiplinen min når hun spør om jeg skal drikke kaffen her, eller ta den med. Ingenting i meg har lyst til å ta med kaffen ut og videre, jeg vil bare sitte i stua og godstolen. 

Jeg drysser min gode venn Kanel på, og går motvillig ut, går tilbake til t-banen og tenker på denne opplevelsen, ja OPPLEVELSEN!! 

 

Når jeg går av toget gjemmer jeg min gode kaffe, og hilser forsiktig på min gamle kaffe venn, han jeg pleier å kjøpe kaffe av, hver dag, ellers, men ikke i dag.

 

Jeg har fått en ny venn, som har invitert meg inn i sin storstue. Det er ikke lenge til jeg kommer igjen, for jeg har ofte kontoret mitt rundt om kring. Jeg kommer snart!

 

Er det ikke rart, at dersom vi blir nysgjerrige og får lyst til å gjøre noe, så gjør vi det. Enda det er mer tungvindt, mot normalt, og helt uvanlig for oss. Noe å tenke på, for oss som er opptatt av vaner og uvaner, ikke sant?

 

God fredag, alle sammen!!

 

PS; Og kaffen? Ja, da, den var veldig god!